کتاب‌ها و پژوهش‌ها

انگیزه ها و موانع نخبگان برای بازگشت به ایران

این مطالعه‌ی آماری توسط عده‌ای از محققین دانشگاه‌های ام آی تی، مری‌لند، استنفورد، نورث‌ایسترن و ایلینوی انجام شده است. در این مطالعه‌ی آماری حدود ۴۵۰۰ محقق و دانشجوی خارج از کشور شرکت کرده‌اند. بسیاری از این هموطنان علاقه

دارند به ایران بازگردند اما در عمل موانعی را پیش روی خود می‌بینند. این انگیزه‌ها و موانع گرچه تا حدودی شناخته‌شده هستند، شناخت دقیق از اهمیت و اولویت تک‌تک انگیزه‌ها و موانع یک مطالعه‌ی آماری مستند و دقیق می‌طلبد.

در این تحقیق تلاش کردیم تا یک شناخت واقع‌بینانه از انگیزه‌ها و موانع بازگشت نخبگان پیدا کنیم. این مطالعه‌ «موانع» و «انگیزه‌ها»ی بازگشت نخبگان را به طور جداگانه پوشش می‌دهد. هدف از این تحقیق کمک به تصمیم‌گیری‌های درست‌تر و موثرتر است. ارجاع به این تحقیق آزاد است و ما بهره‌گیری از آمار را برای عموم تشویق می‌کنیم. از تمامی نخبگانی که در این نظرسنجی شرکت کردند عمیقا تشکر می‌‌کنیم و امیدواریم نتیجه‌ی این مطالعه مفید واقع شود.

محققین

  • امیرحسین آل یاسین – دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم کامپیوتر، دانشگاه ایلینوی
  • محمد رشیدیان – محقق پسا دکتری، شیمی و بیولوژی، دانشگاه ام آی تی
  • آمنه شامخی – دانشجوی دکتری، علوم کامپیوتر، دانشگاه نورث ایسترن
  • محمد امین صادقی – دانشجوی دکتری، هوش مصنوعی، دانشگاه ایلینوی
  • محمد مروتی – محقق پسا دکتری، اقتصاد، دانشگاه استنفورد
  • حمید مهینی – محقق پسا دکتری، الگوریتم و نظریه بازیها، دانشگاه مریلند

مشروح مطالعه در لینک زیر قابل دسترسی است

http://vision-amin.cs.illinois.edu/nokhbegan1

دکتر امیر دبیری‌مهر

امیر دبیری مهر متولد 1356 در تهران، دانش اموخته علوم سیاسی در مقطع دکتری است و از سال 1374 تا کنون در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای به پژوهش و تدریس مشغول است. وی تا کنون پژوهش‌ها، مقالات، سخنرانی‌ها و گفتگوهای مطبوعاتی و رادیویی - تلویزیونی متعددی انجام داده است که دسترسی به برخی از آنها از طریق درگاه اینترنتی اندیشکده خرد میسر شده است. ریاست انجمن اندیشه و قلم از جمله مسئولیت‌هایی است که این عضو پیوسته انجمن علوم سیاسی ایران هم اینک عهده‌دار آن است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − شش =

دکمه بازگشت به بالا